Rastakhan’s Rumble: 135 nieuwe kaarten in Hearthstone

News Alert

Timon VermeulenGeschreven door:

Everyone! Get in here!

Ah, it’s that time again!

Een nieuwe expansion van Hearthstone staat weer vlak voor onze deur. En met voor de deur bedoel ik 4 december. Sinterklaas komt wat eerder voor ons dit jaar.

Natuurlijk teaset Blizzard altijd welke kaarten eraan komen, en dit doen ze geleidelijk aan.

Deze keer speelt de expansion zich af in de Arena waar voornamelijk Trollen, maar ook vele andere rassen samenkomen om te vechten en met de eer gaan strijken wanneer ze als laatste overblijven. 
Dit geheel kondigt de ontwikkelaar dan ook weer aan met een video en op de achtergrond een mooi lied met een pakkende tekst.

Er komt weer een nieuwe hero skin aan en een nieuwe cardback voor degene die geld geven aan deze free-to-play game (mezelf onder andere). Er zouden 135 kaarten zitten aan te komen waarvan er op dit moment reeds 17 bekendgemaakt zijn. Veel kunnen we voorlopig dus nog niet zeggen.

Wel zijn er drie nieuwe “type” kaarten. Het betreft eigenlijk een reeks legendary’s, een nieuw keyword en de “spirit” minions.

Overkill

Het keyword dat deze expansion toevoegt is “Overkill”.
Overkill wil zeggen dat er iets gebeurt wanneer je een monster aanvalt en zijn HP lager is dan jouw Attack. Hieronder is de eerste kaart ooit die het Overkill keyword bevat. Wanneer je met dit wapen een monster aanvalt met 3 of minder HP mag je dus meteen nog eens aanvallen.

Bron: Hearthpwn

Loas

De legendary minions zijn de Loas van elke class.
Loas zijn spirituele dierengoden die in elke class aanwezig zullen zijn. Net zoals de meeste vorige expansions zullen er twee verschillende legendary kaarten verschijnen per class. De Loas zijn daar dus al één van.

Spirit minions

De spirit minions zijn ook verspreid over de negen classes. Deze zijn niet zozeer een archtype zoals mechs of beasts, maar meer een aparte soort. Ze hebben telkens hetzelfde deel van een effect, zoals de “at the end of your turn” minions.

Deze minions hebben stealth voor één beurt en zijn die daarna kwijt, maar ze hebben best wel goede effecten. Deze kunnen misschien interessant worden in token decks.

Bron: Hearthpwn

Opinion

Wat de expansion met zich mee zal brengen valt natuurlijk nog af te wachten. Er zijn dan tenslotte ook nog maar 17 kaarten bekend en we hebben nog een kleine maand te gaan tot de release.

Zoals elke keer zal ik persoonlijk de kaarten pre-orderen en eraan beginnen met veel enthousiasme. Na verloop van tijd zal de meta echter gevormd zijn en het spel weer wat saaier worden. Misschien kan Blizzard daar deze keer iets anders aan veranderen. Wie weet.

Ik zal alvast veel te excited worden door een aantal kaarten. Daar dan decks mee proberen te maken, en ik zeg wel proberen want die werken nooit… (*gaat stil in een hoekje gaan zitten*).

Een overzicht van alle kaarten vind je terug op: https://www.hearthpwn.com/guides/6052-rastakhans-rumble-card-reveals-and-details-for

Zo zie je mij waarschijnlijk niet op 4 december en de eerste zeven dagen daarna, maar hopelijk wel jou, on the Babblefield!

Comments are closed.