E3: Netflix zal er zijn!

Nieuws

Timon VermeulenGeschreven door:

De E3 is toch wel één van de topmomenten van het jaar voor mij, naast het jaarlijks familietripje naar Roermond (hype). Elk jaar is het maar uitkijken naar een live oorlog tussen de huidige consoles en hyped worden over de domste games. Playstation heeft al laten weten dat ze er niet zullen zijn. Gamechanger. Netflix heeft laten weten dat ze er wel zullen zijn. Euhm… Gamechanger?

Wat is E3?

E3

E3, of voluit de Electronic Entertainement Expo (3x een E, best wel origineel), is een evenement in LA. Hét evenement van het jaar waar developers zoals Nintendo, Microsoft en Sony tonen wat er voor ons, de gamers, te wachten staat het komende jaar of komende jaren. En als je daar goed presteert, kan dat wel eens invloed hebben op de verkoopcijfers.

De E3 gaat dit jaar door van 11-14 juni. Gelukkig heb ik dit jaar eens geen examens in deze periode! Nu, de enige show die ik live kijk is wel die van Playstation. Want ja, ik ben nu eenmaal een playboy…. En Devolver Digital. Want wat die soms doen… moet je maar eens opzoeken.

Playstation zal nu niet aanwezig zijn. Zij hebben al laten weten dat ze de E3 ontgroeid zijn en nemen een andere weg. Zij zullen meerdere keren in het jaar een livestream geven, zoals bijvoorbeeld wat ze vorige week deden met hun State of Play stream.

Maar Netflix is een nieuwkomer. En een schokkende nieuwkomer! Als er iemand van de toekomst kwam om mij 2 jaar geleden te zeggen dat Netflix aanwezig zou zijn op de E3 zou ik hem gek verklaren. Niet omdat hij een tijdreiziger is. Daar geloof ik namelijk wel in. Maar het idee dat Netflix op E3 zou zijn? Wat zouden ze daar überhaupt komen doen?

Netflix Originals

Netflix heeft zich al vermengd in vele verschillende culturen. Van series tot films tot anime en, iets waar ik het liever niet over heb, live-action anime movies. Maar nu wil Netflix ook de gaming wereld binnendringen. We weten al een tijdje dat Stranger Things 3 eraan zit te komen. Mocht je er niet van op de hoogte zijn is hier nog eens de Teaser Trailer!

Stranger Things 3 is een pixel styled co-op adventure game die zich vooral focust op wat er gaande is in seizoen 3. Vandaar de 3… De game wordt samen uitgebracht met het begin van seizoen 3, wat gebeurt op 4 juli.

Maar Netflix houdt het niet bij één game! Ze zijn klaar om de wereld te veroveren. En dat doen ze heel subtiel op Twitter. Zelf de Twitter van E3 stond op zijn kop!

Wat zit eraan te komen?

Wat kunnen we nu verwachten van Netflix? Wel nieuwe games natuurlijk! Maar welke nieuwe games? Daar heeft niemand een idee van. Het enige dat we zeker weten is dat de games van Netflix original series komen. Hieronder vallen House of Cards, The Punisher, Luke Cage, en natuurlijk ook Stranger Things. Hier is een lijst van alle Netflix originals.

Speculeren hierover kan natuurlijk altijd. Maar we kunnen nog niets zeker zijn. Het enige wat we kunnen doen is ongeduldig afwachten. Nog maar een maandje. Even op onze tanden bijten. We komen er wel door. Samen.

Zo zie je mij, die dit jaar opnieuw live de E3 zal volgen, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Comments are closed.