Dit is waarom Chocobo’s Mystery Dungeon: Every Buddy je hype verdient

HighlightOpinion

Timon VermeulenGeschreven door:

Vorige week was er een Nintendo Direct met een heleboel nieuwtjes. Zeker, er waren grote dingen zoals Luigi’s Mansion 3, Animal Crossing, Yoshi enzovoort. Maar die zijn niet belangrijk. Als je kijkt naar de Nintendo Direct is het belangrijkste nieuws te zien rond 32 minuten. En het gaat over een Spin-off game in het Final Fantasy-universum namelijk: Chocobo’s Mystery Dungeon.

Er worden vele games geport naar de Switch met daarbij nog een aantal remakes ook. Chocobo’s Mystery Dungeon: Every Buddy! is daar één van. De game is namelijk gebaseerd op de 2007 game die toen nog op de Wii verscheen. Wat is er nu uniek aan deze game en waarom ben ik er hyped voor?

Ten eerste gaat het over de Chocobo’s en die zijn, hands down, de geweldigste beesten in de universe van Final Fantasy. Mijn liefde voor deze schattige vogels werd alleen groter toen ze als transportmiddel werden gebruikt in Final Fantasy XV.

Als tweede punt gaat het over een dungeon game. Er zijn maar een beperkt aantal games in dit “genre”. Misschien klinkt Mystery Dungeon je wel bekend in de oren. Er is namelijk nog een andere franchise met een soort gelijke naam namelijk: Pokémon. Als je deze games hebt gespeeld en leuk vond is dit zeker een aanrader. De Pokémon Mystery Dungeon games vond ikzelf geweldig en heb ik ook door mijn jeugd erg veel gespeeld. Het idee dat je alle Pokémon kon bevrienden en bovenal nog eens als hen spelen was fantastisch. En dat is wat er nu ook gebeurt in deze Dungeon game. Je kan namelijk alle monsters bevrienden (vandaar ook de naam) en samen met hen de verschillende dungeons verkennen.

bron: Nintendo

Wat is een “dungeon” game
Misschien moet ik het genre nog eventjes wat meer toelichten. Je loopt in een auto-generated gebied en gaat op zoek naar de weg om alsmaar dieper in de dungeon te gaan, tot je uiteindelijk bij de boss of uitgang komt van die bepaalde dungeon. Er zijn verschillende gebieden met verschillende monsters. Telkens je een aanval doet, item gebruikt of een stap zet doen de enemies in de dungeon net hetzelfde. Real-time action dus!

Het derde punt is co-op. Jazeker! Deze game is ook in co-op te spelen.

Wel om eerlijk te zijn heeft deze game me al verkocht door simpelweg te zeggen dat je alle monsters kan “hebben” zeg maar. Mijn favoriete genres zijn monster collectors en dungeon crawlers en dit is een combinatie ervan. Misschien heeft een vleugje nostalgie er ook wel mee te maken maar ik zal deze zeker halen op dag 1, kupo!

En die dag valt trouwens ergens nog dit jaar! Er werd aangekondigd dat deze game uitkomt deze winter. En niet enkel op Switch maar ook op PS4. Aangezien deze game ook co-op is kunnen we er misschien nog wel wat leuks mee doen met Babblefield.

En zo zie je mij, misschien de Chocobo’s, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Comments are closed.